Hei ei se oo vasta ku kesäkuu mikä häämöttää ovella, saa esitellä vielä jouluruokia! Mut tästä oli ollut resepti hetken hukassa, ja nyt vasta löysin sen, niin esitellään sitten nyt.
Kokkasin siis Hesarin ohjeen mukaan jouluisen päärynäjälkkärin vanhempieni luona. Veli ei suostunut lusikallista enempää tätä syömään, mutta kyllä mulle ainakin omani maistui. Ehkä ensi kerralla vastaavan henkistä päärynää punaviinillä maustettuna.
Ohje kuudelle:
3 päärynää
Liemi:
1 1/2 dl vaahterasiirappia
2 dl valkoviiniä
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 kanelitankoa
3 neilikkaa
1/2 dl sokeria
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Keitä 15-20 minuuttia, eli kunnes liemi hieman sakenee. Kuori ja puolita sillä välin päärynät.
Laita päärynät liemeen. Kypsennä, kunnes haarukka menee hedelmistä helposti läpi, eli 30-45 minuuttia. Tarjoa jäätelön ja keitinliemen kanssa.
torstai 21. toukokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti