keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Käärmetorttu


Inspiroiduin tämän myötä tekemään käärmetorttua, kun en oo ikinä tainnut sellasta tehä. Sovelsin vähän ohjetta, elin Riinan kääretorttu meni näin:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
mansikkahilloa
vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa
kinuskikastiketta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja lisää taikinaan varovasti puuhaarukalla. Kaada seos leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa viitisen minuuttia.
Kumoa pohja varovasti sokeroidulle leivinpaperille. Jätä jäähtymään. Vatkaa kerma, ja lisää siihen oman maun mukaan kinuskikastiketta. Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin hillot, sitten kermavaahto. Rullaa varovasti ja laita jääkaappiin siksi aikaa kuin maltat.

Mulla vähän kerkis pohja kärähtää uunissa kun pidin 6 minuuttia, mut eipä se makuun kerinnyt vaikuttaa. Ja Jukka otti niin hyvän kuvan et torttu näyttää syötävältä vaikka on tuossa tumman pinnan lisäksi pari päivää jääkaapissa lojunutta. Mut maku oli hyvä, ja sai testiryhmältä vahvan hyväksynnän. Mulle toi kermavaahto-mansikkayhdistelmä on vähän liian tavallinen, mut voisinpa vaikka seuraavaks lähteä testailemaan erilaisia kääretorttuja kun niitä näköjään tulee syötyäkin.

Ei kommentteja: