maanantai 17. marraskuuta 2008

Kanakeitto

Flunssaruokaa. Ehkä vähän slow food, mut joskus sitä voi jaksaa koipiakin keitellä. Lopputulos maistui kuitenkin buenolta, ja bataatti on kiva perunankorvike.

(Huhhuh mikä kuva. Ei tää oikeesti näin pahalta näytä.)


1 kg koipireisiä
1 keskikokoinen bataatti
5 perunaa
1 purjo
3 valkosipulinkynttä
1 pieni pussi pakasteherneitä
1 pkt viherpippurin makuista Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 dl ruokakermaa
ketsuppia
suolaa
pippuria
salviaa
(currya)

Keitä koipia kattilassa 30-40 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Nosta koivet pois liemestä jäähtymään ja siivilöi liemi. Lisää liemeen kuutioidut perunat, ja anna kiehua hetken. Lisää sitten joukkoon kuutioitu bataatti. Pese ja silppua purjo ja murskaa valkosipulit. Kuullota niitä hetki pannulla ja nakkaa keiton joukkoon. Irroita liha koivista, siisti kivoiksi paloiksi ja lisää keittoon. Sekoita keittoon myös herneet, kuutioitu sulatejuusto, kerma ja mausteet. Tarkista maku ja nauti.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nnjam! Keitot on herkullisia ja edullista perusruokaa. Käytitkö ihan maustamatonta kanaa? :)

Keittiövaaka kirjoitti...

Slowfood on kyllä parhausfood :)
Löysin vasta äskettäin blogisi, mutta olen aikeissa jäädä seuraamaan pidemmäksikin aikaa!

Riina kirjoitti...

Ent-tu: Taisi olla maustamaton käytössä, mutta kaipa tähän marinoutukin passaisi.

Keittiövaaka: Kiva että kiinnostus heräsi, ehkä siinä on itsellekin vähän motivaatiota taas päivittää, täällä kun on ollut hiljaiseloa taas jonkin aikaa.