keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Texmex-jauhelihakastike


Tämän ruuan näppäryys perustuu siihen, että edellisenä iltana voi syödä tortilloja jauhelihalla, juustodipillä ja sipulilla täytettynä, ja seuraavana päivänä tehdä tähteistä kastikkeen.

400 g jauhelihaa
3/4 prk juustodippiä (sieltä texmex-osastolta)
1 tomaatti
2 rkl tomaattipyrettä
3 rkl tuorejuustoa
1 sipuli
mausteita

Paista jauheliha (tai heitä pannulle edellisen tortillaillan jauhis-tähteet), ja kuullota sipuli (joka on näppärästi valmiiksi pilkottu kun sitäkin on eilen heitetty tortillaan). Kippaa sekaan juustodipin jämät. Lisää tomaattipyree tai -murska, ja jollei sitä ole riittävästi kuten allekirjoittaneella, lisätään yksi kuutioitu tomaatti. Kirsikaksi kakkuun köntti tuorejuustoa pehmentämään makua, ja mausteita maun mukaan. Jos oikeesti pyrkii texmex-elämyksiin niin maustaminen toteutetaan tietysti sen mukaisesti. Vedä päähäsi sombrero ja syö.

Ei kommentteja: