Nyt ei kerkii leipomaan muffinssin muffinssia kun opinnäytteet ja pitkästä aikaa koulu muutenkin painaa päälle. Jottei ihan täysin tämä blogi silti kuolisi, tarjoilen suklaakakkua arkistojen kätköistä.
Taikina:
75 g kaakaojauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
4 munaa
350 g sokeria (1 dl=88g)
1,8 dl auringonkukka- tahi muuta öljyä
200 g vehnäjauhoja(1 dl=65g)
0,5 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
150 g tummaa suklaata paloina
3 rkl maitoa
nonparelleja ja karssuja
Sekoita kaakaojauhe ja sooda. Vispilöi seos siivilän läpi 2 dl kiehuvaa vettä, jätä 20 minuutiksi jäähtymään. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele 23 X 30 X 4 cm vuoka tai rajaa leivinpaprulla uunipeltiä.
Vatkaa munat, sokeri ja öljy. Sekoita toisessa kipossa jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munaseokseen. Sekoita lopuksi soosiin vielä kaakaojauholiemi ja kaada koko roska vuokaan. Paista uunin keskitasossa 30-40 min. Varmista että reunat irtoaa vuoasta ja jätä kaveri jäähtymään.
Sulata suklaa maidon kanssa vesihauteessa ja kippaa kakun päälle. Koristele, anna jähmettyä sen aikaa ku maltat ja syö.
keskiviikko 28. toukokuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti