perjantai 29. elokuuta 2008

Korvapuustit

Valmistujaispäivänä saatiin Jukan tädiltä (kiitos vaan kovin) tämmönen monitoimivimputin, joka piti sisäänajaa. Pullien luulis olevan semmonen simppeli treenikohde. Vähän taisin innostua vaivailemaan taikinaa liikaa, kun koneella se vaan tapahtu niin nopeesti.

Pikkusen ne on epämuodostuneita veijareita, ei oo pullat oikeen tän jauhopeukalon bravuuri.



5 dl maitoa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa (11g)
13-15 dl vehnäjauhoja
150-200 g leivontamargariinia

täyte:
100 g leivontamargariinia
1 dl sokera

voiteluun:
munaa

pinnalle:
raesokeria

Sekoita +42-asteiseen maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja taikinanteon loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 40 minuuttia.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (30 cm X 60 cm). Levitä päälle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele pinnalle kanelia. Kääri rullalle niin että saumakohta jää pöytää vasten.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain paloja, joiden leveä pää on 4-5 cm ja kapea n. 2 cm. Nosta palat pystyyn kapea pää ylöspäin, ja paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina pohjaan asti.
Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä n. puoli tuntia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja: