perjantai 29. elokuuta 2008

Makkaraperunat


Jotenkin sitä vaan luulis, että muutaman päivän festaritelttailun jälkeen ei paljoa makkispekkis enää maistuis, mut ehei, päinvastoin. En selvästikään saanut riittävästi suolaa, rasvaa ja verisuonitauteja reissussa, kun piti pari seuraavaakin päivää syödä pelkkää festariruokaa. Ja tällä taktiikalla ruuasta tulee melkolailla autenttista sydämenpysäyttäjää.

1 paketti HK:n sinistä
passeli määrä jauhoista perunaa
oliiviöljyä
grillimaustetta

Pese perunat, mutta älä kuori. Lohko ne passelisti suun kokoisiksi palasiksi. Iske potut kulhoon ja lorauta päälle reilulla kädellä oliiviöljyä. Ripottele päälle kunnolla grillimaustetta, ja sekoittele niin että jokainen potunpalanen saa ansaitsemansa määrän molempia ainesosia tasaisesti kaikkialle. Paloittele sitten makkara. Jos villiksi heittäydyt, voit sekoitella niitäkin öljyssä ja mausteissa. Lämmitä uuni 250 asteeseen, levittele makkikset ja pekkikset leivinpaperoidulle pellille ja anna kypsyä kunnes ruoka on mustunut mieleisesti väriseksi.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

Voi jumpe, googlasin sushiohjeita, ja vuodatuksen kautta päädyin tänne. Virhe! Sairas nälkä iski :D Tosi mukavaa lueskeltavaa! Jaksat ottaa paljon kuvia ja osaat selvästi hommas :) Taidan laittaa kirjanmerkkeihin blogis.