tiistai 27. toukokuuta 2008

Valkosipulinen vuokaleipä



Ideé crème bonjour III, tuo mahtava mainosläpyskä, tarjosi ohjeen valkosipuliseen leipään, ja koska äiti oli lahjonut vuoalla ja leipä oli loppu, ei auta kuin leipoa.

Ihan hyväntyyppinen mureneva möykky.

3,5 dl vettä
0,5 palaa hiivaa
1 tl suolaa
1,5 dl kaurahiutaleita
6 dl hiivaleipäjauhoja
100 g valkosipulituorejuustoa

Voitele vuoka (1,5 l) ja sirottele kaurahiutaleita vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita taikinaksi. Siirrä löysähkö taikina vuokaan. Voit ripotella päälle esim pellavansiemeniä. Kohota hyvin, noin 20 min. Paista 170 asteessa noin tunti.

Ei kommentteja: