tiistai 27. toukokuuta 2008

Vadelmaraita-juustokakku


Käytiin Coffee Housessa kahvilla ja siellä oli lähes täydellisen näköistä vadelmaraitaista juustokakkua. Köyhä opiskelija ei tietenkään voinut ostaa sitä, vaan piti tulla kotiin googlettamaan mahdollisimman samantyyppistä reseptiä. Tällainen löytyi:

Vadelmajuustokakku

Pohja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariinia
1/2 dl vettä
Täyte
2 pss (a 200 g ) pakastevadelmia
4 munaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ruuanvalmistusjogurttia
1 1/2 dl tomusokeria
Pinnalle
1-2 dl vadelmahilloa
1/2 l vadelmia

Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja margariini taikinaksi. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ohuelti. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Täytettä varten soseuta vadelmat ja sekoita kaikki aineet keskenään. Kaada esipaistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 25 minuuttia. Jäähdytä kokonaan. Koristele mansikoilla tai muilla marjoilla ja syötävillä kukilla.



Lopputulos näytti kutakuinkin sellaiselta kuin pitikin, mutta makuun en ollut täysin tyytyväinen. Kauheen hapanta. Maistui lähinnä tuorejuustolle ja jugurtille. Kyllä sitä pari palaa söi mutta sitten rupes lähinnä harmittamaan että hyvät vadelmat tuli tällaseen käytettyä.

Ei kommentteja: