tiistai 27. toukokuuta 2008
Smetanapossu
Mariella oli houkuttelevan näköinen porsasohje, jota päätin koklailla. Mihinkään sisäfileeseen ei nyt vaan ollut varaa, vaan käytössä oli halvinta suikalepossua mitä vaan löytyy.
1 pkt possun sisäfilettä
1 prk smetanaa
1 dl ruokakermaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
pieni loraus soijaa
1 rkl sinappia
1 rkl vaaleaa siirappia
1/2 tl rosmariinia
mustapippuria myllystä
(1 pieni hienoksi silputtu sipuli, voi jättää pois)
Ota liha lämpiämään huoneenlämpöön noin tuntia ennen. Leikkaa huoneenlämpöinen liha n 1 1/2 cm paksuiksi siivuiksi. Paista lihat nopeasti kauniin ruskeaksi kummaltakin puolelta,(jos haluat käyttää sipulia ,lisää se tässävaiheessa ja kuulota pieni hetki ennenkuin lisäät kerman) lisää ruokakerma, smetana, loraus soijaa, siirappi ja valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä kastiketta sakeammaksi ja mausta rosmariinilla ja ripauksella mustapippuria myllystä.
Maitsellessa tää oli tosi hyvää, ja alkuun kyllä syödessäkin. Melko vekkuli maku. Mutta kun ruokaa jäi vielä toiseksikin kerraksi, se ei enää ollutkaan yhtään niin hyvää. En tiedä oliko vika tekijässä vai ei, mutta jossain vaiheessa imelä maku alkoi tympiä todella. No, joskus näinkin, tulipa koitettua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti