tiistai 27. toukokuuta 2008

Ranskanpastilli-muffareita

Eilen tuli joku pakottava tarve leipoa yöpalaa, tein siis muffinsseja. Koristeet on vähän aneemiset mutta puolilta öin ei oo pakko panostaa jos ei jaksa.





Kuvista kiitti Jukalle. Muffarit näyttää paperilla hyvältä, mutta mahtava idea laittaa taikinaan kokonaisia ranskanpastilleja ei ehkä sittenkään ollut mahtava. Kaikki pastillit valui pohjalle ja muffareista nousi vain yläpuoli kun niitä yritti irrottaa paperista. Pitäsköhän karkit sittekin murskata, tai lisätä vasta kun taikina on vuoissa...
Resepti on sama millä aina teen, noista tulee tosi pehmeitä ja kuohkeita. Ite tosin tykkäisin varmaan enemmän sellasista rapeista. Pitäs varmaan kokeilla joskus muitakin reseptejä...

Riinan muffinssit:
(6 isoa muffinssia, yleensä teen kaksinkertasena)
120 g vanukasta
100 g margariinia
80 g sokeria
2 kananmunaa
70 g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl mustikoita / mariannerakeita / mitäikinä

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Kaada vanukas sekaan ohuena nauhana ja sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe suklaavaahtoon. Sekoita munat yksitellen massaan. Lisää varovasti jäiset mustikat (tai muut täytteet). Nostele massa muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Vanukkaan ja täytteen makuja voi vaihdella loputtomiin. Ite tykkään ehkä eniten vaniljavanukas + mariannerae -yhdistelmästä (ilman kaakaojauhoa), tai sit suklaavanukas + mustikat.

Ei kommentteja: