tiistai 27. toukokuuta 2008

Piparipullia

Lisää yöleipomista: eilen puolilta öin syntyi piparipullia.





Jukka taas kuvas, kiitti.
Pullat oli hyviä, tosin ens kerralla laitan taikinaan kanelia ja päälle raesokeria, niin tulee vielä parempia. Ens kerralla voisin myös yrittää tehdä niistä korvapuustin näkösiä, enkä tollasia... möykkyjä.

Seuraavassa ohje (joka on vissiin jostain Pirkka-läpyskästä), josta tulee 16 isoa pullaa, eli ainakin itelle vähempikin riittäis.

2 œ dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
œ tl suolaa
1 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g rasvaa

Täyte:
500 g pakastettua piparitaikinaa

Voiteluun:
kananmunaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita maidon joukkoon sokeri, kananmuna ja mausteet. Lisää suurin osa jauhoista. Alusta kädellä tai käytä yleiskonetta. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin œ tuntia.
Kauli taikina suureksi levyksi. Kauli piparitaikina samansuuruisiksi levyiksi ja nosta ne pullataikinalevylle. Jos haluat piparitaikinasta koristeita pullien päälle, kauli taikina suuremmaksi. Kääri päällekkäin olevat levyt rullaksi korvapuustien tapaan. Jätä saumakohta työpöytää vasten. Leikkaa rullasta paloja ja nosta ne leivinpaperin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi. Voitele ja koristele halutessasi piparikuvioilla. Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja: