tiistai 27. toukokuuta 2008

Mustaherukkakakku


Nimipäiväkakku Jukan äitille.

Ohje Creme Bonjour -mainoskirjasesta:

POHJA:
100 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna

TÄYTE:
2 liivatelehteä
0,5 dl sitruunamehua
2,5 dl vispikermaa
170 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

PÄÄLLE:
2 liivatelehteä
2 dl vahvaa mustaherukkamehua

KORISTELUUN:
valkoista suklaata

Sulata margariini ja jäähdytä. Sekoita pohjan kuivat ainekset. Lisää kananmuna ja sulatettu margariini. Vispaa seos tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Jäähdytä seos. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan jähtyneen kakkupohjan päälle. Peitä kakku tuorekelmulla ja hyydytä kylmässä neljä tuntia. Valmista pintakiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liota kuivaksi puristetut liivatteet pieneen määrään kuumaa mehua. Lisää loput mehusta. Jäähdytä. Kaada liemi hyytyneen kakun pintaan, vaimenna samalla mehuvirtaa lusikalla ettei hyytelökerros vaurioidu. Hyydytä kakkua vielä runsas tunti kylmässä. Irroita vuoasta ja koristele valkosuklaasta höylätyillä suikaleilla.

4 kommenttia:

Herkkupeppu kirjoitti...

Mitä luulet olisko kakku hyvää jollain tuoremehulla?

Riina kirjoitti...

Varmaan toimii. Appelsiinimehun ainakin voisin kuvitella sopivan makujen kanssa hyvin yhteen. Tuoremehuissa tosin pieni ongelma on se, ettei mehu ole kovin vahvaa, eli saattaa vähän peittyä muiden makujen alle.

Ulla kirjoitti...

On tosi herkullinen kakku varsinkin kun minulla on itse tehtyä herukkamehua.

Nyt kun reseptin löysin, niin olen tehnyt tätä jo viidesti niin, että kun edellinen loppuu teen uuden.

Hiukan olen ohjetta muuttanut. Olen käyttänyt koko paketin maustamatonta tuorejuustoa, kun ei täällä vaniljanmakuista saa. Olen sitten laittanut vaniljasokeria huomattavasti enemmän.

Koko sitruunan mehun olen myös käyttänyt ja päälle olen laittanut 3dl mehua + 1dl vettä ja 4 liivatelehteä.

Näin kakku on raikkaampi ja vielä parempi minusta.

Riina kirjoitti...

Sähän se oot sitte vallan innostunu tän kakun kanssa =)

Tuota tuorejuuston vaihtamista tavalliseen ja enemmän vaniljasokeria perään -kikkaa olen itsekin käyttänyt, ehkä ens kerralla testailen myös mehujen määriä.