tiistai 27. toukokuuta 2008
Marianne-rahkakakku
Tämänkin tekemisestä taitaa olla jo kuukausi aikaa, mutta kuvat ovat lojuneet vähän milloin missäkin ennenkuin päätyivät online. Oiskohan ollut Hesarin kuukausiliite jossa oli mainoksen yhteydessä tämä resepti, jonka myöhemmin bongasin myös leivontahyllyn mariannepaketista. Ja se menee näin:
200 g suklaakeksejä
50 g voita sulatettuna
2 dl vispikermaa
120 g mariannerouhetta
200 g rahkaa
9 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
400 g marjoja
1 dl sokeria
1 dl punaista mehua
Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele muruseos voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mariannet sekä rahka. Liota 5 liivatelehteä runsaassa määrässä kylmää vettä n. 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen mariannevaahtoon ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota neljää liivatelehteä 5 min. ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Hyvää oli ja kaikki meni.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti