tiistai 27. toukokuuta 2008

Kookos panna cotta

Kaupassa sattui silmään hämmentäviä objekteja maitohyllyllä. Sweet & sour -"kerman" ja kookos-lime-"kerman" vaihtoehdoista valkkasin jälkimmäisen, vaikken liiemmin kookoksesta välitäkään. Luultavasti valinta tapahtui lähinnä pirteen vihreen leiskan takia, kun se niin kosketti mun sisäistä graafikkoani.Törpön takana oli kolme reseptiä, panna cottaan, broiskuun ja riisiin. Pitkän pohdinnan jälkeen kallistuin panna cottan puoleen, jota purkki muistaakseni lupaili syntyvän 3-4 annosta seuraavalla reseptillä.

2œ dl kookos & lime ruokakermaa
1 dl maitoa
1/4 dl sokeria
1 liivatelehti

Liota liivatelehti kylmässä vedessä. Mittaa ruokakerma, maito ja sokeri kattilaan. Anna kiehua 2 minuuttia. Nosta kattila levyltä. Lisää liivatelehti. Sekoita, kunnes se on liuennut. Kaada seos annoslaseihin. Jäähdytä peitettynä 3-4 tuntia jääkaapissa. Tarjoa marja- tai hedelmäsoseen kanssa.Jälkiruokakippoihin soosia syntyi säälittävästi pohjan peittävän kerroksen verran, ja niitä siis kolme annosta. Ei kovin massiivinen jälkkäri, liekö sitten pienemmässä kipossa pitäs tarjota niin ei ois niin säälittävän olonen. Päälle tiputtelin punaviinisiirappia.
Mausta en oo kovin vakuuttunut. Lime ei erottunut varmaan lainkaan, ja kookoksen makuunkaan en näköjään tämänä myötä innostunut yhtään sen enempää. Mutta ei tää nyt pahaakaan ollut. Kai. Kookosihmisille varmaan skulaa sitten. Tulipa kokeiltua.

Ei kommentteja: