tiistai 27. toukokuuta 2008

Jauhelihapasteijat

Kuvan ottaminen unohtui, mutta tein tossa jämäjauhelihoista soveltavia pasteijoita. Neljä kauppareissua päivän aikana ei ilmeisesti riittänyt, kun margariini ja kananmunat puuttuivat silti, joten joutui vähän askartelemaan. Mutta maku oli melko hyvä.

1 paketti (500 g) lehtitaikinalevyjä
400 g jauhelihaa
jauhelihamaustetta
(sipulia)
1 paprikaa
1/2 purkkia ruokakermaa
juustoraastetta
pellavansiemeniä

Lehtitaikina otetaan sulamaan, jauheliha paistetaan ja maustetaan. Sipuliakin voi kuullottaa. Lehtitaikinalevyt puolitetaan neliöiksi ja painetaan muffinssivuokiin. (Pääsin ekaa kertaa koittamaan silikonivuokaa, toimii). Kuppien pohjalle laitetaan jauhelihaa ja paprikaa, lorautetaan sekaan vähän kermaa ja raastetaan juustoa. Sitten taikinaneliöiden kulmat nipistetään päälle yhteen ja koristellaan pellavansiemenillä. (Se kananmuna voisi olla tässä vaiheessa ihan hyvä idea). Sitten komeus uuniin 180 asteeseen 40 minuutiksi.

Riisiäkin ois voinut pasteijoihin laittaa, niin ei ois ollut niin stydejä. Mut ihan hyviä pikku iltapalamöykkyjä näistä tuli vaikkei taas alottaessa ollut hajuakaan mitä rupeaa askartelemaan.

Ei kommentteja: