tiistai 27. toukokuuta 2008

Tonnikalalaatikko


Äkkiseltään katottuna ei näkynyt että olisin tätäkään ruokaa muistanut aiemmin esitellä. Mummo lahjoi jonain jouluna (?) vuoalla, jonka mukana oli ohje opiskelijabudjetin ruokaan.

6 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
2 dl riisiä
2 munaa
1-2 purkkia tonnikalaa
2 dl kermaa
tilliä (tuoretta tai kuivattua)

Keitä riisit lihaliemellä maustetussa vedessä n. 10 minuuttia. Keitä munia 8 minuuttia. Kaada kananmunien vesi pois ja jäähdytä munia hetki kylmässä vedessä.
Sekoita vuokaan riisi, pilkotut munat ja hienonnettu tonnikala sekä tilli. Lisää lopuksi kerma ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia, tai kun kerma on imeytynyt.

Halpaa, hyvää, yksinkertaista ja loputtomiin muunneltavaa.

Ei kommentteja: