Blogimaailmasta tuttu glögitortturesepti tuli testattua aaton aattona porukoitten luona, ja tällasta tuli.
Koristelin vanhoilla valkosuklaapursotteluilla ja piparimurskalla, ja keskelle on yritetty räpeltää mistelinoksaa kaupan sokerikuorrutetuubilla ja punasella geelivärillä. Sokerikuorrute ei näemmä ollu järin hyvä idea, koska parin tunnin päästä kaikki koristeet oli sulanut keskelle kakkua värittömäksi lammikoksi.
Kakku oli ehkä parhaimman makusta ikinä ja on tosi sääli ettei glögi ja pipari oo ihan niin pop ympäri vuoden. Piparipohja tosin kakkupaloja nostettaessa tipahti aina irti kakkupalasta. Vois ens kerralla tehä kaupan pipareista niin ei ois niin rasvasia, jos se vaikka auttais.
GLÖGI-JUUSTOTORTTU
Pohja:
150-200g piparkakkuja
75-100g margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa tai vastaavaa
0,5dl sokeria
2 munaa
0,5tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl neilikkaa
5 liivatelehteä
1dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
Pinnan kiille;
2dl punaista, laimentamatonta glögitiivistettä
1dl vettä
4 liivatelehteä
Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai pussissa esim lihanuijalla. Sulata margariini ja sekoita piparinmurut sulan margariinin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan (halkaisija n 24cm), jonka pohjalle olet leikannut leivinpaperin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahto tuorejuustoon. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna glögi ja sulata siihen liivatelehdet, joista on puristettu vesi pois. Sekoita glögi ja mausteet juustoseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään. Anna kakun hyytyä tunti kylmässä ja valmista glögistä kiille. Laimenna glögi ja kuumenna. Sekoita kylmässä vedessä hetken pehmenneet liivatelehdet. Kaada jäähtynyt (!!!) glögiseos hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi mantelilastuilla tai kanelitangoilla.
tiistai 27. toukokuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
5 kommenttia:
Sain tästä parhaan idean ikinä!
Itselläni on ylppärit joulukuussa ja vielä vilkkaimpana pikkujoulu viikonloppuna.
Teenkin näitä niihin kemuihin, helppoa ja varmasti hyvää!
Hei!
Herkullisen näköinen kakku,jota voisi jouluna kokeilla.En vain löydä blogistasi reseptiä/linkkiä...?
Ohoh, niinpä tosiaan, on kai käynyt joku moka siirrellessä vanhoja reseptejä Bloggeriin. Mutta onneksi resepti löytyi vielä vanhasta blogista, nyt pitäis toimia tässäkin. Kiitos kun huomautit.
Olipa hyvää!
Maailman paras kakku ikinä! :D Jääkaapista löytyy vaikkei ole edes joulu vielä.
Lähetä kommentti