tiistai 27. toukokuuta 2008

Pipariboksi

Tein omalle äidille ja so called anoppikokelaalle samanlaiset joululahjat, jotka jaoin tähän nyt eri merkintöihin että saan taas asiat omiin kategorioihinsa. Ko. paketit siis sisälsivät
- huurretut lumihiutalelyhdyt + kynttilät
-lumihiutalekoristellut tikkuaskit
-pullo hehkumehujuomaa
-sitruuna-lime- ja rommisuklaakarkkeja
-piparilaatikon
Paitsi että oma äiti jäi ilman piparilaatikkoa, kun oli niin paljon töitä etten millään ehtinyt. Sori äiti. Saat sitten kakkua.Tässä siis pipariloota ja suklaat. En edes yrittänyt ruveta tekemään piparitaikinaa itse, mulle riittää se että ryssin sen valmistaikinan kanssa. Ja varmistelin vielä senkin suhteen, että laatikon sisällä olevat piparit on ihan kaupasta, että on edes jotain syömäkelposta jos vaikka en taas osaa.
Mutta loota synty yllättävän helposti, ikinä ennen en oo mitään pipari-asioita tehnyt (paitsi muksuna painellut muotteja ja teininä syönyt kilokaupalla taikinaa). Koristelussakin vähän oioin, sokerimassa on valmiina tuubista, toi punanen on sellasta valmista koristegeeliä (joka EI kovetu, ellei odota yli viikkoa, ja silloinkin se on vaan melkein kovettunut).
Keskellä sellofaanissa sitten niitä suklaakarkkeja. Laitetaan nyt sitten se reseptikin niin saa pikku höpönassut kotona kokeilla ihan itte.

n. 30 pikkumuottia
250 g fazer blockia
75 g kookosrasvaa
pari tippaa vapaavalintaista aromia.

Kookosrasva sulatetaan, ja sit sekaan suklaa, ja maustetaan. Soosi vuokiin, vuuat jääkaappiin ja sitten ootellaan.

Valkosuklaat tein valmiista sitruuna-lime-suklaasta kun jotenkin kelasin sen halvemmaksi ratkasuksi kuin valkosuklaa+esanssi-yhdistelmän. En lopulta tiiä oliko.

Ei kommentteja: