tiistai 8. heinäkuuta 2008

Kikhernecurry



Kiitos Yhteishyvä, tää oli hyvää:

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 kanelitanko (laitoin jauhettua)
1 tl kardemummaa
1 tlk säilöttyjä kikherneitä
3 dl ruokajugurttia (laitoin ranskankermaa)

Kuumenna öljy kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää curry. Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree, kaneli ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 minuuttia. Sekoita jugurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä keitä enää. Tarjoa riisin kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Noi herneenversot on tosi kivan näkösiä, kun vaan saa aikaiseksi kasvattaa niitä, Ja onhan niissä hyvä makukin.

Riina kirjoitti...

Maun takia mä niitä vihdoin sain aikaseksi kasvattaa, eikä se vaiva lopulta niin suuri ollut. Vähän vaan liottaa herneitä, iskee multaan ja jaksaa joskus kastella. Nyt tosin alkaa olla kaikki herneet jo kuolleita kun en hetkeen muistanut tota kastelemis-vaihetta.

ella kirjoitti...

En ole näköjään aiemmin muistanut kehuakaan, mutta tästä tuli noin vuosi sitten suosikkikikherneruokaani :) Vaikka ohje on yhteishyvän, kiitos kuuluu sinulle ja makoisan näköiselle kokkauskuvallesi, joka houkutteli minut tätä kokeilemaankin. Yhteishyvän kuva samasta reseptistä on nimittäin rusehtava "kasvisruokayrjö" :D