maanantai 30. kesäkuuta 2008

Minttusuklaamuffinssit



Taas pääsin onnittelemaan itseäni muffinsseilla. Kävin viikonloppun aikana laskuvarjokurssin ja sunnuntaina hyppäsin elämäni ensimmäisen pakkolaukaisuhypyn tuhannesta metristä. Hullun hommaa, mut kelpaa syyksi muffinssien leipomiselle.

Tää on taas yksi muunnelma tosta paria merkintää alempana näkyvästä muffinssiohjeesta, jonka olen todennut about täydelliseksi. Täytteenä tällä kertaa paloja Pandan minttusuklaalevystä ja päällä on kermavaahtoa, marsipaania ja pikeeriä. Koitin kerrankin Flora Vanillaa, kun sitä on blogittajat monesti kertoneet käyttävänsä, mutta en kyllä saanut sitä vaahtoutumaan. Jotain taikasanojako sille pitää huudella?

Minttusuklaamuffinssit: (12 kpl)
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
12 palaa Pandan minttusuklaata
12 amerikanmuffinssivuokaa

kuorrutus:
0,5 prk Flora vanillaa
0,5 pötköä valkoista marsipaania
sinistä karkkiväriä
1 valkuainen
pari desiä tomusokeria
5-10 tippaa sitruunamehua

Sekoita pehmeään voihin sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa rasvaan. Jaataikina paperisiin vuokiin muffinssipellille, ja työnnä jokaiseen muffinssiin pala valkosuklaata pitkittäin. Suklaan pitäisi juuri ja juuri peittyä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Vatkaa flora vanilla, ja levitä se jäähtyneiden muffinssien päälle. Värjää marsipaani karkkivärillä siniseksi ja kauli ohueksi levyksi. Ota levystä pyöreitä kiekkoja, ja asettele ne kermavaahdon päälle. Vatkaa valkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta pikeeri, jolla piirretään kuviot marsipaanin päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitatko todellakin Flora Vanillaa? Ei se mielestäni oikein sovellu kuorrutettavaksi tms. täytteisiin kuitenkin vaahdotettuna antaa kuohkeutta ja makua. Itse käytän Flora Vispiä kuorrutuksiin, se sopii pursotuksiin todella hyvin.

Riina kirjoitti...

No sehän se ratkaiseva moka varmaan olikin, ehkä se oli sitten se Vispi mitä kaikki hehkuttaa. Vanilla kyllä purkin kyljessä lupailee vispautuvan, mutta aika kastikehenkiseksi se tahtoi jäädä.