tiistai 8. heinäkuuta 2008

Banaani-kinuskimuffinssit



Taaas muffinsseja! Mut nää on oikeesti tehty ennen laskuvarjomuffinsseja, kuva vaan oli jäänyt Jukalle lojumaan kun on sen ottama. Maku on erittäin hyvä, mutta varsinkin ihan tuoreina kannattaa varautua saamaan suunnattomasta makeudesta kohtauksia. Resepti on periaatteessa melko sama kuin parissa edellisessäkin versiossa:

Suklaamuffinssit: (12 kpl)
100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 banaani
12 amerikanmuffinssivuokaa

kuorrutus:
125 g suolatonta voita
1 dl kinuskikastiketta
1/4 tl suolaa
n. 1 pkt tomusokeria

Sekoita pehmeään voihin sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pikkuhiljaa rasvaan. Jaa taikina paperisiin vuokiin muffinssipellille. Leikkaa banaani 12 osaan ja sullo jokaiseen muffinssiin yksi pala. Älä jätä banskua pinnalle näkyviin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi. Sihtaa joukkoon puolet tomusokerista. Lisää suola ja kinuskikastike joukkoon. Lisää sokeria kunnes koostumus on sopivaa. Iske buttercream pursotuspussiin joka on varustettu suurimmalla mahdollisella tähtityllalla. Pursota kuorrute jäähtyneen muffinssin päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä sinne etelään. Täällä pukkaa talvea ja lunta piissa.

Tuossa ohjeessa käytetään pursotusvehjettä ja mikäs ois hyvä pursotulaite? Joskus hommasin Robin Hoodista jonkun euron systeemin ja se oli ihan tyhjän kanssa. Pursotukset meni ihan muualle kuin muffinsien päälle. Eikä hirveesti auttanu et ne lopulliset muffinsit näytti ihan paskoilta kiitos suttusen visuaalisen ilmeen :D

Riina kirjoitti...

Pursotuslaitteeks passaa varmaan parhaiten semmoset kertakäyttöset muoviset pursottelupussit niin ei tartte laiskan pestä, ja sisään sujauttaa metallisen semmosen terän. On niissä varmaan jotain erojakin, mut jos se nyt ei ihan sokean kiinalaislapsen tekemältä näytä niin kyllä sillä varmaan jotain saa aikaseks. Yhtään en muista mistä oon omani hankkinu tai tunnustaako ne jotain merkkiä.