sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Timjamikermaperunat, broileria ja kesäkurpitsaa

Timjamikermaperunoiden ohje on ryövätty Marielta, ja se on Loistava. Ainoana vikana siinä on se, että ei tietoakaan että tämän jälkeen voisi taas pakastekermaperunat kelvata. Perunoiden kylkeen paistoin valmiiksi maustettuja pehmeän pippurisia broilerinfileitä ja kesäkurpitsasiivuja. Kaikin puolin silkkaa loistavuutta. Jos oisin rikas ja ahkera, en ikinä mitään muuta söisikään.

Timjamikermaperunat

n. 6 keskikokoista perunaa
n. 10 cm purjoa
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1/2-1 tl suolaa
1/2 ruukkua tuoretta timjamia

Kuori perunat ja leikkaa siivuiksi. Lado puolet perunoista ja purjo sekaisin voideltuun uunivuokaan. Hienonna timjami ja ripottele perunoiden päälle.



Lisää loput perunoista ja purjosta. Sekoita kulhossa maito kermaan ja lisää suola. Kaada kerma-maito perunoiden päälle.



Paista 225 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä. Puolessa välissä paistamista voi kermaa vähän kauhoa perunoiden päälle, ja käännellä pottuja.



Leikkaa kesäkurpitsasta siivuja ja paista niitä öljyssä pannulla molemmilta puolilta. Rouhi päälle merisuolaa ennen tarjoilua.



Paista broiskut kypsiksi, iske lautaselle viereen kesäkurpitsat ja tarjoa herkkuperunoiden kanssa.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Mahtava uusi ulkoasu! Hurjan homman oot tehnyt kun oot jaksanut siirtää kaiken tänne :)!

Riina ite kirjoitti...

Kiits kiits =)
Pakko myöntää ettei toi siirtäminen kyllä ihan terveen miehen hommaa ollut.