sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Kasvislasse




Tein melkoisen urotyön ja kokeilin kannibaali-ruokavaliostani huolimatta ihan oikeeta kasvisruokaa. Ohje on Vegemisiä-blogista ja sitä noudatin melkolailla tarkalleen. Tuli tutustuttua matkalla sellaisiinkin uusiin vekkuleihin kuin purjo ja soijarouhe. Resepti todettiin kehityskelpoiseksi, mikä on soijaruualle aika hyvä suoritus. Jauhelija tomaattikastikevaiheessa soossi maistui vielä ihan lihaiselle vastineelleen, mutta uunista suoriutunut lasse menetti vähän makuaan. Ei pahaa, mutta vähän mautonta. Ja kovin täyttävää. Mutta tälle tulen antamaan vielä toisen tilaisuuden, ja pohdiskelen maustamisasiaa ihan ajan kanssa.

Tomaattikastike:
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
puolikas purjo
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5 dl soijarouhetta
2,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
purkki tomaattimurskaa
basilikaa
mustapippuria

Silppua sipulit ja purjo ja kuullota niitä aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää silputut aurinkokuivatut tomaatit, soijarouhe, vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehua kunnes soijarouhe on turvonnut ja liika neste haihtunut.

Valkokastike:
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
suolaa
timjamia
pippuria
100 g juustoraastetta

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kaada sekaan puolet maidosta ja kuumenna. Lisää loppu maito ja mausteet, ja kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia koko ajan sekoittaen ja kaada lopuksi sekaan juusto

Lisäksi:
lasagnelevyjä
juustoraastetta

Voitele vuoka, kaada pohjalle tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Toista niin kauan kuin tavaraa riittää, ja jätä juustokastike päällimmäiseksi. Raasta vielä vähän juustoa päälle, ja paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Ei kommentteja: