tiistai 27. toukokuuta 2008

Tonnikala-pastalaatikko




Lisää simppeliä opiskelijan tonnikalaruokaa.

Jostain olin vissiin ihan äskettäin taltioinut reseptin ja päätin testata.

400 g pastaa
2 (tai 3 pientä) prk tonnikalaa
1 dl tilliä
1 ps punaviinikastikeaineksia
2 dl ruokakermaa
2 1/2 dl vettä
1 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa

Kuumenna uuni 200 asteeseen Keitä pasta. Hienonna tilli. Valuta tonnikala öljystä ja sekoita uunivuoassa pastan ja tillin kanssa. Sekoita kulhossa punaviinikastikeainekset, ruokakerma, vesi, pippuri ja suola. Kaada liemi vuokaan pastaseoksen päälle. Paista laatikkoa puoli tuntia.

Mulla ei koskaan ole tilliä, joten "korvaan"sen lähes aina persiljalla. Ei sillä että ne samalle maistuis, mutta vihree ku vihree, persiljaa on kaikki kaapit täynnä ja johonkin se on käytettävä.

Tää oli kyllä mahtava ruoka. Sopii budjettiin, on helppoa ja maistuukin jollekin. Voi tehdä paljon kerralla, tekemiseen ei mee koko päivää ja ruuan saa kuulostamaan hirveen hienolta kun sitä sanoo vaikka punaviinillä maustetuksi kalapastaksi tai jotain.

Ei kommentteja: