tiistai 27. toukokuuta 2008

Stroganoff


Pirkkalehti mainosti "slaavilaisia makuja", ja hapankaalia lukuunottamatta mä olen niille yleensä myyty. Tuli testattua elämän eka Stroganoff.

Resepti oli varmaan taas ihan hyvä, ongelma oli luultavasti halvassa (=huonossa) lihassa, joka jäi puolentoista tunnin hauduttamisenkin jälkeen vielä järjettömän sitkeäksi. Tätä teen ehkä uudestaan jos joskus olen niin rahoissani että voin ostaa muutakin kuin halvimpia suikaleita.

400 g maustamattomia naudanlihasuikaleita
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl sipulikuutioita
2 rkl venhäjauhoja
4 dl vettä
2 d maustekurkkukuutioita
1 tlk herkkusieniä
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl ruokakermaa

Ruskista lihasuikaleet kahdessa erässä paistokasarissa. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Lisää sipulikuutiot. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi. Hauduta 1 - 1 1/2 tuntia. Sekoita muutaman kerran hauduttamisen aikana.
Kuutioi kurkut ja halkaise herkkusienet. Lisää kasariin kurkut, sienet, tomaattipyree ja ruokakerma. Kuumenna.
Tarjoa perunoiden tai riisin kera.

Ei kommentteja: