tiistai 27. toukokuuta 2008

Rosépippuribroileri

Löysin kirjahyllytutkiskelun yhteydessä iteltäni Pirkan parhaan keittokirjan, josta en ole ikinä mitään tehnyt, ja jonka varmaan olin vastaanottanut joksikin lahjaksi silloin kun en vielä suostunut keittiöön kuin pakotettuna. Roseepippuribroileri näytti niin hyvältä, että oli pakko vähän kokeilla sitä vaikkei ehkä olisi varaa.



(Kuva taas Jukan).
Ja reseptihän menee siis näin:

n. 400 g maustamatonta broilerin fileesuikaleita (tosin tein ite hunajamarinoiduista)
2 rkl öljyä
2 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
hiukan valkopippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sinappia (en jaksanut ostaa kun en liiemmin sinapista perusta)
1 rkl sitruunamehua
2-3 tl roseepippuria
hienonnettua persiljaa

Ruskista broileripalat pannulla rasvassa molemmin puolin ja siirrä paistokasariin. Ripottele lihoille vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää vesi ja kiehauta kastike tasaiseksi. Mausta kastike suolalla, ripauksella valkopippuria, sinapilla ja sitruunamehulla.
Lisää tuorejuusto ja sekoita, kunnes se sulaa tasaiseksi kastikkeeseen. Jätä muutama kokonainen roseepippuri koristeeksi, riko muut karkeaksi rouheeksi ja lisää ruokaan. Anna kiehua hiljaa muutama minuutti ja ripottele pinnalle pippurit ja persiljasilppu.

Älyttömän hyvää oli. Innostuin roseepippureista, heittelin niitä kastikkeeseen aika surutta. Ens kerralla oon ehkä rohkea ja koitan jopa sinapin käyttöä.

Ei kommentteja: