tiistai 27. toukokuuta 2008

Kirjoja

Kirjakaupan alessa oli kaikkea kivaa, joten päätin ylittää varani investoimalla pariin kokkailuoppaaseen. (En oo muuten tainnut ikinä ennen ostaa mitään alan kirjoja, ne kaikki vähäiset on tullut lahjoituksina mikä mistäkin. Mä olen google-sukupolvea, reseptejä löytyy netistäkin.)

JOANNA FARROW: Suklaaherkut - Suolaista ja makeaa15 euron kirja, hienoja kuvia melkein joka reseptistä (mä en yleensä kokkaa mitään mistä en ole nähnyt kuvaa), osassa reseptejä on jopa havainnollistavia tekovaiheen kuvia. Alussa on kaikki perusreseptit suklaakastikkeisiin ja sellasiin, ohjeet koristeiden tekoon, sit pari hassua suolasta ruokaa ja sit loput kaikkia hienon näkösiä jälkiruokia ja kakkuja. Aika paljon löyty kaikkea mitä teki heti mieli kokeilla. Mut toisaalta suklaasta nyt on vaikea huonoakaan kirjaa tehdä...

Sit toinen ostos:
Eurodélices: Euroopan mestarikokkien pöydässä

Yli 800 sivua kurmeepöperöä, 20 euroa. Eli euroopan huippukokkien ja kondiittorien luomuksia, joista saa kiksejä jo ihan vaan kuvia kattelemalla. Jos tän meinaa ostaa niin toivottavasti kotimatka kirjakaupasta kotiin on lyhyt, koska opus painaa melko paljon.
Alkuun esitellään alkuruoat, sit pääruoat ja lopussa jälkiruoat. Lähinnä viimeisten takia ostin, koska näin opiskelijana tuskin olin kokkaamassa alkupalaksi täytettyjä merihämähäkkejä (kuva yllä), ja veikkaan että pääruoaksi ehdotettu Provencen bouillabaisse kaatuu siihen, ettei paikallinen Siwa ehkä myykään skorpionikaloja tai bouget garnia, mitä ikinä ne sitten onkaan. Sitäpaitsi mun maailmankuvaan ei mahu se että häränhännät on ruokaa.
Mut joo, jälkiruoat. Onhan nekin tietty kaikki ihan överiksi vedettyjä, mihin tulee kummallisia aineita ja minkä nimiä ei osaa lausua, mutta on ne kyllä hyvän näköisiäkin. Ohjeet on kerrottu kuvien kanssa, ja kaikista ruoista on kerrottu pieni historiapläjäyskin. Ja voihan sitä kokeilla reseptistä pelkkää panna cottaa ja unohtaa sen "ja zabaglionea à la Artusi":n jos ei vaikka just tänään oo siihen enää varaa. Ootan kyllä ihan innolla millon uskallan noista jotain kokeilla.

Ei kommentteja: