tiistai 27. toukokuuta 2008

Rapeat riisimuropalat


Tosi simppeli ohje jostain Kirjakaupan alesta hamstratusta Maittavat suklaaherkut kirjasta. Riisimurohässäkkä, helppo ja nopea, plus niin makeeta että siitä saa kohtauksia.

Vaalea kerros:
50 g voita
1 rkl vaaleaa siirappia
150 g valkoista suklaata pieninä paloina
50 g paahdettuja riisimuroja
Tumma kerros:
50 g voita
2 rkl vaaleaa siirappia
125 g tummaa suklaata pieninä paloina
75 g paahdettuja riisimuroja

Voitele nelikulmainen kakkuvuoka, jonka sivu on noin 20 senttiä. Peitä pohja leivinpaperilla.
Vaalea kerros: Sulata voi, siirappi ja valkosuklaa varovasti vesihauteessa jatkuvasti hämmentäen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoonriisimurot. Sekoita hyvin. Siirrä vuokaan, painele tiiviiksi ja tasoita pinta.
Tumma kerros: Sulata voi, siirappi ja suklaa vesihauteessa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon riisimurot sekoittaen hyvin. Kaada tumma riisimuroseos vaalean päälle ja nosta jääkaappiin kunnes ylin kerros kovettuu.
Kumoa kakku vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä neliöiksi.

Ei kommentteja: