keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Porkkanakakku



Riemastuttavan laihdutusvastainen porkkanakakku on pakko olla kuorrutettu suuurella määrällä tuorejuustotöhnää. Kuvaukseen passaavan reseptin tarjosi Lettupannu, jossa oli vaalittu tuplakuorrutteen nimeen. Suosittelen samaa kaikille, koska makuelämykset ovat aina bikinikuntoon päätymättömyyden väärti.

Kakku:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa (eli ehkä noin 5 kpl)
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa (tai vettä)
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja (tai maissitärkkelysjauhoja)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia (tai 1 tl neilikkaa, 1 tl kanelia)

Kuorrutus (jonka määrän saa puolittaa jos nyt on ihan pakko, mutta eihän sellanen nyt ole mistään kotoisin):
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
(2 tl sitruunamehua)
(tummaa suklaata ja rypsiöljyä)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Raasta porkkanat hienoksi, ja mittaa että raastetta on melko tiiviisti puristettuna 4,5 dl. Sekoita fariinisokeri, öljy ja maito kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää neste jauhojen joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista ainakin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan. Tämä on se vaikein osuus, mutta tee sillä välin vaikka kuorrute sekoittamalla kuorrutteen aineet hyvin keskenään (suklaata lukuunottamatta) ja katso salkkarit. Kuorruta kakku. Mikäli mielit koristeita, sulata suklaa varovasti pienen öljytilkan kanssa. Kaada suklaa pursotuspussiin (minigrippussi passaa hyvin) ja piirtele kakkuun rinkuloita. Vetele sitten hammastikulla viiruja kakun keskeltä ulkoreunoille tai toisinpäin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Syntisen hyvää. Varmasti moni pitäisi tätä yltiötuhtina, ja okei, vaikka se sitä onkin niin ei varmaan olekaan tarkoitus kauheita määriä kerralla vedellä.

Vasta kakun tehtyäni totesin, ettei tähän tulekaan kananmunaa eikä perus valkoista sokeria. Joskus muinoin olen tehnyt version, jossa munat ja sokeri vaahdotettiin. Tämä oli siis helppo ja nopea valmistaa ja tarvitseekohan siitä mausta enää puhua. Liian ihanaa.