tiistai 27. toukokuuta 2008

Paholaisen kakku


Hellapollari oli tehnyt vekkulin näköistä kakkua ja piti koittaa itekin. Omasta tosin tuli vähän eri henkinen.

Ohje tuohon on siis tämä hellapoliisin kirjoittama, alunperin Kodin Kuvalehden kakkukirjasta:

175 g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl sokeria
1,5 dl siirappia
60 g jauhettua mantelia (itse käytin hasselpähkinärouhetta)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai ohrakasta
1 dl kaakaojauhetta
1/4 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa

Kuorrutus:
2 valkuaista
225 g tomusokeria
4 rkl vettä
1/2 tl sitruunamehua

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Riko kulhon pohjalle munien rakenne rikki. Mittaa mukaan loput kakun aineet ja hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se nelikulmaiseen, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tai sitten tollaseen kuivakakkuvuokaan). Paista kakkua 175 asteisessa uunissa reilu tunti, kumoa kakku jäähtymään.

Valmista kuorrutus vesihauteessa. Mittaa kattilaan kaikki aineet ja vatkaa vesihauteessa kunnes kuorrutus on kuohkeaa ja kauniin kiiltävää.

Levitä kuorrutus kakun päälle.

Voit kostuttaa kakun halutessasi laimennetulla rommilla.



Yökkösen/kiitäjän tekoa yritin tähän tapaan pursottelemalla suklaata taitetulle leivinpaperille, mutta tein taas sen saman mokan kuin jo joitain kertoja aiemminkin, ja laitoin juuri hätäsesti kovettuneen suklaakoristeen vielä vähän lämpimän kakun päälle ja se suli välittömästi kiinni kakkuun. Mikäs siinä, on se ihan kiva noinkin.

Tota valkosta marenkihässäkkää tuli musta ihan älyttömästi liikaa, ainakin ton malliseen kakkuun. Tein ylimääräsestä sitten pellillisen marenkeja.

Ja makutuomio: ite kakku oli ihan jees mutta mä nyt en sitten näemmä pidä marengista. Se maistuu jotenkin ihan hammaslääkärille. Kaikki muut tykkäs kyllä, että ehkä se vika nyt vaan on mussa.

Ei kommentteja: