tiistai 27. toukokuuta 2008
Omppukakku
Arvatkaa minkä merkkiset tietokoneet saatiin Jukan kanssa tänään?
Onnea uusille mäkeille! Jukalla uus, mulla jukan vanha. Jipii!
Kakku ei kaikesta huolimatta sisällä omenaa, paitsi kostukkeena omenamehua.
Kas näin se syntyy:
saman kokoisiin laseihin tilavuudeltaan saman verran munia (5), sokeria ja vika lasi 50% vehnäjauhoja, loput perunajauhoja ja 2 tl leivinjauhetta.
Sokeri ja munat vatkataan niin kiinteäksi että vatkaimesta valutettu kuvio pysyy hetken taikinan pinnassa. Sitten sekaan sihdataan jauhot, kaadetaan vuokaan ja uunin alatasolle 175 asteeseen noin 40 minuutiksi.
Jäähtynyt kakku leikataan kolmeen osaan, kostutellaan omppumehulla, täytetään mansikkahillolla ja valkosuklaa-kermavaahdolla (100 g valkosuklaata, purkki kermaa, sulatettu suklaa sekoitetaan vaahdotettuun kermaan) ja laitetaan yöksi jääkaappiin kasvamaan.
Musta päällys keitellään reilusta pussillisesta (pienestä) hopeatoffeita ja 1,5 desistä kermaa, kunnes seos sakenee. Sitte soosi kakun päälle ja kakku taas jääkaappiin. sillä aikaa voi vaikka vaahdottaa purkin kermaa. Hetken jäähyn jälkeen leikellään kakku ompun muotoon ja sivellään kermat reunoille. Itse tein sen vähän rumasti, mutta teidän ei ole pakko.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti