tiistai 27. toukokuuta 2008
Lasagnea
Taas lasagnepäivä. (Kuva on vähän vähemmän herkullinen, kun eipä tullut napattua kuvaa tuoreeltaan. Nää on jotain mikrotähteitä, oikeesti näytti aika hyvältä.)
Piti koittaa käyttää äitin selviytymispakkauksesta jouluna tullutta rucolatahnaa (crema di rucola) johonkin ja pastaanhan tuo väittäs sopivan, kai sitten lasagneenkin. Ja sanoisin kyl ihan hyväksi ideaksi, lasagnessa kun sen maku ei ollut yhtään niin pistävä kuin kylmiltään.
Ruoka valmistui siis näin:
jauhelihakastike:
400 g jauhista
1 purkki rainbown yrttitomaatisosetta
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
purkki rucolatahnaa
ripaus vehnäjauhoja
mustapippuria
suolaa
Liha ruskistetaan, silputut sipulit kuullotetaan ja sitten kaikki loppu sekaan muhimaan.
valkokastike:
3-4 rkl rasvaa
1 dl jauhoja
1 l maitoa
suolaa
pippuria
2 dl juustoraastetta
Kuumenna rasva, lisää jauhot ja maito vähitellen sekoittaen, anna kiuehua n. 5 minuuttia, lisää suolta, pippuri ja juustoraaste.
Sitte öljyttyyn vuokaan näitä ja levyjä taas vanhan tavan mukaan sikinsokin ja uuniin, mitähän se ois taas ollu, 225 ja parikymmentä minsaa varmaan. Lasagnelevypaketti varmaan kertoo.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti