tiistai 27. toukokuuta 2008

Limetorttu



Ostin pienen, olisko ollut 20-senttisen irtopohjavuoan ettei aina tartte tehä kakkuja kerralla koko kylälle jos niitä on vaan kaks syömässä. Koitin sillä Hesarin ruokatorstai -kirjasta napattua limetortun ohjetta.

Oli tarkoitus tehdä tästä ohjeesta puolikas, mutta se ei riittänyt joten tein.. öö.. 0,75 kertaisena.

Pohja:
2 dl digestivekeksimuruja
1 rkl sokeria
50 g voita

Täyte:
4 liivatetta
200 g vaniljatuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 rkl limettimehua
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa

Pinnalle:
1 1/2 dl omenamehua
(sokeria)
2 liivatetta
suikaloitua limetinkuorta
(mansikoita)
(appelsiininkuorta)
(limetinsiivuja)

Hienonna keksit, sekoita murusiin sokeri. Sulata voi ja sekoita se murujen joukkoon. Painele vielä lämmin muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä, ja liota ne sen jälkeen tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita tuorejuustoon sokeri, vaniljasokeri ja limettimehu. Vaahdota valkuaiset ja kerma erikseen.
Sekoita huoneenlämpöinen liivateseos tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon varovasti nostellen valkuais- ja kermavaahdot. Lusikoi seos pohjan päälle, tasoita pinta ja laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
Liota liivatteet ja liota ne pariin ruokalusikalliseen kuumennettua omenamehua. Yhdistä loppuun omenamehuun ja anna jäähtyä hetki jääkaapissa. Valele mehu varovasti kakulle, sirottele joukkoon limen kuorisuikaleet ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Itellä sattui vielä olemaan mansikoita ja muuta niin lisäsin ne koristeiksi.

Maku oli hyvä, ei liian äkänen niinkun ois melkeen voinut olettaa, ja pysty hyvin vetämään kerralla vähän isommankin palan ilman että räjähtää.

Ei kommentteja: