tiistai 27. toukokuuta 2008

Kalaseljanka

Mikähän muhun on iskenyt kun teen ruokaakin nykyään. Kai se taas on vaan sitä läksyjen välttelyä... Perjantai on kalakeittopäivä, testasin tällasta nopeeta kalaseljanka-asiaa. Ens kerralla voinkin sit siirtyä advanced-puolelle ja tehdä saman hitaana.



Tämäkin resepti on Hesarin torstai-kirjasta, ja tää menee näin:

1 l kalalientä
2 rkl tomaattisosetta
1 pieni laakerinlehti
4 perunaa
200 g pakastettuja keittojuureksia
sitruunapippuria
400 g pakastekalaa tai tuoretta kalafileetä
1 herkkukurkku
(œ tl timjamia)
(hienonnettua tilliä)
(katkarapuja)

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon tomaattisose, laakerinlehti ja pilkotut perunat. Keitä noin 10 minuuttia.
2. Lisää keittojuurekset ja keitä 5 minuuttia. Lisää paloiteltu kala ja keitä kunnes kaikki aineet ovat kypsiä.
3. Lisää joukkoon kuumenemaan pieniksi kuutioiksi paloiteltu herkkukurkku (sekä hiukan katkarapuja). Mausta keitto ja tarjoa leivän kanssa.

Pistän tähän perään nyt vielä samasta kirjasta pidemmän kaavan ohjeen jos joku haluaa panostaa:

300-400 g pakastekalaa (seitiä tai puna-ahventa)
puolikas isosta purjosta
pala mukulaselleriä (80 g)
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
1 l vettä ja 2 rkl kalafondia
2 rkl sitruunamehua
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
laakerinlehti
maustekurkku
2 rkl kapriksia
suolaa, pippuria
tuoretta tilliä

1. Sulata kaloja jääkaapissa noin 8 tuntia tai vakuumipakkauksessaan kylmässä vedessä pari tuntia.
2. Viipaloi puolitettu purjo. Kuori ja paloittele juurekset suikaleiksi. Kuullota kaikki kasvikset öljytilkassa kattilassa.
3. Lisää vesi, kalafondi ja sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kattilaan tomaattimurska ja laakerinlehti. Keitä vajaat 10 minuuttia.
4. Leikkaa kala kuutioiksi ja lisää keittoon. Hauduta viitisen minuuttia. Mausta keitto kurkkukuutioilla, kapriksilla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.
5. Tarjoa kalaseljanka ranskankerman tai smetanan, tuoreen tillin ja täysjyväleivän kanssa.

Ei kommentteja: