tiistai 27. toukokuuta 2008

Helpot sämpyläruudut

Oon elossa vielä. Ollut vaan vähän hiljaista tällä rintamalla kun kone käväisi huollossa. Nyt on sitten varastossa muutamia tehtyjä juttuja, laittelen niitä tänne pikkuhiljaa.



Oli tossa joku päivä leipä-osasto lopuillaan eikä jaksanut suoriutua kauppaan, mutta tällaiseen löytyy aina tarpeet kaapista.

Ohje on varmaan tuttu jokaiselle joka on joskus Elovenaa syönyt, tää kun on ollut siinä paketin kyljessä jo vuosia. Mutta niille jotka harrastavat kilpailevan valmistajan kaurahiutaleita, näin tää ohje menee:

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja

voiteluun muna
pinnalle kaurahiutaleita

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen kaurahiutaleet joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele tasaiseksi levyksi. Anna taikinalevyn kohota noin puoli tuntia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Leikkaa levy taikinapyörällä paloiksi ja paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.



Kurkuta, juustota ja syö.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Fuck yeah, pitää testiä tänään. Just etinkin asiallista leipä/sämpyläohjetta. Ei aina niitä iänikusia Rainbow jauhopaketin ohjeita.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli kyl asiallista settiä.

Riina kirjoitti...

Moikka Tapio, terkkuja lappiin!
Hyvä et maistui, näis on kyl mustaki toi helppous-maku-suhde aika kohillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toimii muuten hyvin pizzapohjana. Huvikseen testin ja tuli parhainta pizzaa pitkään aikaan. Jättää vaan pinnalta noi kaurahiutaleet pois.

Riina kirjoitti...

No oho, eipä ois tullu mieleen. Täytyy laittaa korvan taa.