keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Possua valkoviinissä


Kappas, Jamie Oliverin resepti.

1,5 kg possun ulkofilettä tai kassleria
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
1 rkl fenkolinsiemeniä
2-3 suurta nokaretta voita
oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä kuorineen
1 kourallinen tuoretta rosmariinia
4 laakerinlehteä
1 fenkoli viipaleina
puolikas pullo valkoviiniä

Uuniin 200 astetta lämpöä, ja sillä välin liha siistitään enimmistä rasvoista ja sidotaan se nätiksi nipuksi jos ei tunnu pysyvän muuten siististi kasassa. Liha maustetaan suolalla ja pippurilla, ja pyöritetään fenkolinsiemenissä. Pataan laitetaan kuumenemaan puolet voista ja roiskaus oliiviöljyä, jossa possu ruskistetaan.
Pataan heitetään valkosipulinkynnet, rosmariini ja laakerinlehdet, fenkoliviipaleet ja viini. Kansi päälle ja uuniin, jossa possu saa muhia 1 h 15 min. Itse tarkistin kypsyyden lämpömittarilla, vähempikin aika olisi riittänyt. Nostetaan liha pois padasta, peitetään foliolla ja annetaan vetäytyä kymmenisen minuuttia. 
Sillä välin tehdään kastike: Raavitaan herkut irti padan pohjasta, ja lisätään loppu voi. Isoimmat rosmariininoksat voi joko poistaa taikka jättää kastikkeeseen. Lopuksi puserretaan pari kypsää valkosipulinkynttä. Vähän epäselväksi mulle kyllä jäi, että onko se nyrkillinen pehmennyttä fenkolia tarkoitus jättää kastikkeeseen, vai siivilöidä pois. Täytyyhän ne laakerinlehdetkin saada pois? Ite digaan enemmän ihan ohuesta sattumattomasta kastikkeesta, joten siivilöin. Makunsa siellä on kuitenkin kerinnyt kaikki fenkolit ja muut antaa, ja siivilöitykin kastike on aika voimakkaan makuista.

Lopputuomio: Hyvää mehevää lihaa, tykkään possustani tolleen well done, ja oon ihan tulessa pataruuista. 

Ei kommentteja: