keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Metsäpizza

Täällä vastaan kävellyt miehekkään oloinen pizzaresepti kuulosti niin hyvältä että oli pakko testata. Tuomio oli lähinnä "ihan hyvää". Nälkä lähtee yhellä slaissilla, eikä resepti sisällä ainuttakaan vihreää objektia, ja sehän se on pääasia.Taas on valokuvissa jotain mikrotähteitä, pahoittelen epäedustavuutta.

3 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
suolaa
1 prk tomaattimurskaa
400 g jauhelihaa
200 g ylikypsää kinkkua
3-4 nyrkillistä suppilovahveroita, kuivattuna (käytin marinoituja kanttarelleja)
1 sipuli
2,5 dl kermaa
saksanpähkinöitä (jätin pois)
200 g juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
öljyä, paistamiseen

Kippaa hiivat kädenlämpöiseen veteen ja lisäile tämän jälkeen jauhoja pienissä erissä aina välillä seosta vispaten. Kun sotkun koostomus on kutakuinkin puuron luokkaa niin sekaan kipataan öljyt ja suolat. Lisätään jauhoja ja veivataan niin kauan että taikinasta saa muotoiltua köntin jonka jälkeen astia peitellään ja taikina jätetään vajaaksi tunniksi kohoamaan.

Sillävälin valmistetaan sitten täyte:
Kuullotellaan sipulit reilussa öljyssä pannulla ja kipataan niiden päälle jauhelihat. Kun liha on terveellisen ruskeaa lisätään kyytiin kinkkuraaste, kerma sekä käsin karkeasti rouhitut kuivatut sienet. Mukaan heitetään vielä todella reilu annos mustapippuria sekä kohtalaisesti suolaa. Mössö sekoitetaan niin että kaikki ainekset ovat varmasti tasaisesti sekaisin. Annetaan muhia miedolla lämmöllä niin että turhat nesteet haihtuvat.

Kun pizzataikina on kohonnut voidaan se kaulia haluttuun muotoon. Pohja saa jäädä hieman normaalia paksummaksi, jokin pannupizzaa vastaava on melko ok. Kun pohja miellyttää silmää niin sille levitetään tomaattimurska jonka päälle puolestaan levitetään pannulla muhinut seos. Seoksen päälle voi murskata saksanpähkinän sydämiä mikäli niistä tykkää mutta mitenkään välttämättömiä ne eivät ole. Kun sotku on saatu levitettyä tasaisesti sen päälle ripotellaan sopiva kerros juustoraastetta ja isketään koko komeus uuniin 225'c asteeseen noin puoleksi tunniksi. Paistoaika ei ole mitenkään vakio joten sopiva kypsyys kannattaa todeta itse ihan silmämääräisesti.

Ei kommentteja: