tiistai 27. toukokuuta 2008

Kentucky-kakku


Piti nyt tälle tehä ihan oma merkintänsä niin saa tänki kivasti oman kakku-kategorian alle.
Lihispiirakan kaveriksi tein siis Kentuckyn kakkua, äppömakealla kuorrutteella. Elämän eka kuivakakku, saavutus sekin. Piti testata äitin lahjottamaa rengasvuokaa. Kiitti äiti!
Joku Pirkka-reseptihän tämäkin tais olla.

(korppujauhoja)
150 g voita
3dl sokeria
3 kananmunaa
1œ dl maitoa
1 dl mantelirouhetta
200g taateleita
4œ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

ja kuorrutus:
2 rkl sokeria
50 g voita
œ dl kuohukermaa
n. 4 dl (230 g) tomusokeria

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Leikkaa taatelit pieniki paloiksi ja sekoita ne mantelirouheen joukkoon. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
Sekoita keskenään venhäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita pari ruokalusikallista jauhoseosta taateleiden ja manteleiden joukkoon. Lisää jauhoseoksen loppu ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen, lopuksi taateli-mantelirouheseos. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunti. Kumoa kakku haaleana.
Ruskista sokeri teräskattilassa. Ensin sokeri sulaa, sitten se muuttuu keltaiseksi, sen jälkeen ruskeaksi ja lopulta palaa. Ota kattila liedeltä kun sokeri on ruskeaa mutta ei vielä palanutta, lisää rasva ja anna sen sulaa. Lisää kerma ja kiehauta seos sitä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Jos se näyttää paakkuiselta, lämmitä kuorrutusta hieman koko ajan sekoittaen. Anna kuorrutuksen jäähtyä pati minuuttia. Se saa olla melko paksua.
Levitä kuorrutusta ensin kakun sisäreunaan ja sitten päälle. Ensin ohut kerros ja loppu kuorrutus paksuhkona kerroksena. Jos kuorrutus jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä, jolloin se taas notkistuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä noi kummalliset merkit tarkoittaa? ei oikein saa selvää nyt kuin paljon esim. kuohukermaa pitää laittaa... :(

Riina kirjoitti...

Kappas, Bloggerissa on joku stiplu, on on siis 1/2 -merkkejä. Eli 1,5 dl maitoa, 4,5 dl jauhoja, 0,5 dl kermaa.