tiistai 27. toukokuuta 2008

Jauhelihalaatikko





Mitä tänään syötäisiin -ongelman ratkaisi kermapurkki, jonka kyljessä oli resepti jonkinlaiseen peruna-jauheliha-ruokaan. Se meni jotakuinkin näin:

400 g jauhelihaa
500 g sipuliperunoita (pakaste)
500 g vihannessuikaleita (pakaste)
2 purkkia kolmen juuston kermaa
1 1/2 dl maitoa

Ruskista jauheliha ja mausta se. Voitele vuoka ja sekoita siihen perunat ja vihannekset. Lisää jauheliha, kermat ja maito. Laita 225 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi, alenna lämpö 175 asteeseen ja pidä uunissa vielä 40 minuuttia. Töki pintaa välillä ettei se pala.

Ruokaa tuli ihan älyttömästi ja jouduin tekemään sen kahdessa vuoassa. Eikä mulla ollut kahta kermaakaan joten laitoin vähän enemmän maitoa. Eli ens kerralla kaikki ainekset puoleen, paitsi jauheliha. Maku oli ihan hyvä, vaikka vähän kouluruokahenkinen. Kohtuullisen janssoninkiusausta.

Ei kommentteja: